ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ

MrOferto
Στις μέρες μας όλα τα άτομα της κοινωνίας μας ή ομάδες ατόμων επιλέγουν, τρώνε και χρησιμοποιούν μερίδες του διαθέσιμου και επιλεγμένου φαγητού σύμφωνα με τις διατροφικές συνήθειές τους . Η τακτική διατροφική ρουτίνα ενός ατόμου αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής του. Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων στην κοινωνία μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με την κατανάλωση ποσοτήτων φαγητού.Οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών στις μέρες μας οδηγούν στο γρήγορο φαγητό είτε για λόγους προσωπικούς είτε για λόγους επαγγελματικούς και έτσι ο κόσμος στις μέρες μας καταφεύγει στο “γρήγορο φαγητό”.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ

Ωστόσο όμως αυτές οι διατροφικες ευκολίες εγκυμονούν πολλούς και κρυφούς κινδύνους.Δυστυχώς όλα τα άτομα ή οι ομάδες ατόμων δεν αφιερώνουν το κατάλληλο χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία ενός υγιεινού φαγητού στο σπίτι και καταλήγουν στα ταχυφαγεία . Για να αποφευχθεί αυτό κρίνεται αναγκαία η δημιουργία ενός προγράμματος με την οποία θα υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ υγιεινών και ανθυγιεινών προγραμμάτων διατροφής.Με την κατάλληλη προετοιμασία φαγητού και την κατανάλωση τους σε φυσιολογικές ώρες αποφεύγεται η υπερκατανάλωση μικρών και ανθυγιεινών μερίδων προετοιμασμενου φαγητού καθως επίσης οριστικοποιητε και απο το ίδιο το άτομο ένας στόχος για καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Διαφορετικά παρατηρείται το φαινόμενο της παχυσαρκίας η οποία ταλανίζει τον σύγχρονο κόσμο και τον απειλεί με πολλές και επικίνδυνες ασθένειες.

Δυστυχώς δεν αναδεικνύεται το ανωτέρω πρόβλημα της παχυσαρκίας της σημερινής εποχής με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερος κόσμος να καταλήγει θύμα του . Κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα της παχυσαρκίας συνεχώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ενημερώνουν σωστά το τηλεοπτικό κοινό. Το ανωτέρω πρόβλημα εκτιμάται οτι πηγάζει από το φαινόμενο του υπερκαταναλωτισμού στις μέρες μας. Αυτό γίνεται διότι η ροή πληροφοριών σε όλα τα μέσα μεταδοσης τους είναι ανεξέλεγκτη και ο κόσμος δελεάζεται με αποτέλεσμα να γίνεται παρορμητικός και να χάνει τον έλεγχο αυτών που καταναλωνει με αποτέλεσμα να επιδίδεται στην παχυσαρκία. Αντ αυτού πρέπει να προβάλλονται γρηγοροι, εξυπνοι και υγιεινοί μέθοδοι και συνταγές παρασκευής φαγητών έτσι ώστε ο κόσμος με τον λιγοστό χρόνο που διαθέτει να προετοιμάζει υγιεινό φαγητό.Αντίθετα με τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί οτι ανάλογα με τις προσωπικές επιθυμίες και την όρεξη του κάθε ατόμου υπάρχει και το ανάλογο ταχυφαγείο. Δεν πρεπει να κατηγορούμε όλα τα ταχυφαγεία οτι προσφέρουν ανθυγιεινό φαγητο . Στις μέρες μας λειτουργούν επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν την παρασκευή φαγητού για εργαζόμενο προσωπικό που εργάζεται όλες τις μέρες της εβδομάδας και δεν είναι εφικτή η παρασκευή φαγητού απο το ιδιο. Ακόμη πρέπει να αναφερθεί ότι στα ανωτέρω ταχυφαγεία είναι δυνατή ακόμα και η κατ επιθυμία παραγγελία φαγητού σύμφωνα με την οποία ο πελάτης καθορίζει το είδος του φαγητού που επιθυμεί να καταναλώνει . Έτσι με αυτο το τρόπο μπορεί να προσφερθεί πάλι υγιεινο φαγητο , ασχέτως αν προέρχεται από ταχυφαγείο και κατ’αυτο το τροπο να ακολουθήσει ένα υγιεινό πλάνο διατροφής.Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι οι ανωτέρω επιχειρήσεις προσφέρουν και δυνατότητες παράδοσης του φαγητού έτσι ώστε ο πελάτης την ώρα που πραγματοποιεί το διάλειμμα του στην ώρα εργασίας του να σιτιστεί με υγιεινό και ζεστό φαγητό και κατ’επεκταση τις ημέρες της εβδομάδας που επιθυμει καθώς και τις ωρες που επιθυμεί.


« ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑ? Καφές ,ένα πολυδιάστατο συστατικό »