ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑ?

MrOferto
Όλες οι γυναίκες αγαπούν τα παπούτσια. Αλλά το αγαπημένο απόκτημα μιας γυναίκας είναι τα ψηλοτάκουνα της! Οι λάτρεις της μόδας δεν συμφωνούν απόλυτα για την αυθεντική προέλευση τους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ψηλοτάκουνα εφευρέθηκαν στη Βενετία, όταν οι ιερόδουλες χρησιμοποιούσαν chopines, ή σανδάλια που μοιάζουν με ξυλοπόδαρα ή πλατφόρμες, για να τραβήξουν την προσοχή. Άλλοι βέβαια πιστεύουν ότι τα ψηλοτάκουνα δημιουργήθηκαν αρχικά στην Εγγύς Ανατολή για ιππείς, ώστε να μπορούν να πιάσουν καλύτερα τον αναβολέα (αναβατήρα).Από όπου και αν προήλθαν, τα ψηλοτάκουνα εξακολουθούν να είναι ένα ιδιαίτερα περιζήτητο αξεσουάρ μόδας σήμερα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑ?

Οι άνδρες τα φορούσαν αρχικά

https://www.freepik.com/free-photo/woman-leather-shoes_1135526.htm#query=men%20shoes%20with%20heel&position=19&from_view=search

Ενώ υπήρχαν μερικές αριστοκρατικές κυρίες που φορούσαν ψηλοτάκουνα πολύ πιο πριν από το 1600, οι άντρες ήταν γνωστοί για το ότι καμάρωναν να είναι πολύ υψηλότεροι από τους κατωτέρους τους. Επειδή τα άτομα που έπρεπε να εργάζονται για τα προς το ζην φορούσαν πρακτικά παπούτσια, στρωτά και άνετα, μόνο οι βασιλείς και γενικότερα οι εύποροι άνδρες φορούσαν τακούνια για να δηλώσουν την υψηλή τους τάξη. Παράλληλα, οι γυναίκες της ανώτερης τάξης υιοθέτησαν το ψηλό τακούνι ως μια μέθοδο για να φαίνονται πιο δυνατές και ισχυρές παρά για να επιδείξουν τη θηλυκότητά τους. Με το πέρασμα των χρόνων, η μόδα έφτασε τελικά και στις χαμηλότερες τάξεις, όπου οι κυρίες εκτιμούσαν πραγματικά τα τακούνια, ενώ οι άνδρες έτειναν να το αποφεύγουν λόγω της μη πρακτικής τους.

Υπήρχαν και μάρκες σχεδιαστών

Αν και υπήρχαν αναμφίβολα σχεδιαστές παπουτσιών εκείνη την εποχή, οι εύποροι δεν ξεχώριζαν από τους φτωχούς από το ποιος είχε ακριβά ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και ποιος φορούσε τη φθηνότερη έκδοση αυτών. Αντίθετα, όταν οι απλοί άνθρωποι αγκάλιασαν τη μόδα αυτή, οι πλούσιοι σταδιακά ανέβασαν το ύψος των τακουνιών τους. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα οι άντρες να εγκαταλείπουν σιγά σιγά το τακούνι, όταν συνειδητοποίησαν ότι το ψηλοτάκουνο παπούτσι γινόταν σημάδι θηλυκότητας, για να ανακτήσουν τον ανδρισμό τους.

Τα ψηλοτάκουνα είναι κάτι περισσότερο από μόδα

Να είστε έτοιμοι για έναν διάλογο περί φεμινισμού και ίσων δικαιωμάτων μόλις αρχίσετε να συζητάτε δημόσια για τα ψηλοτάκουνα. Δεδομένου ότι τα ψηλοτάκουνα έχουν συνδεθεί με τη θηλυκότητα, διαμάχες επί των αντιπαραθέσεων τα περιβάλλουν σε όλη τη σύγχρονη εποχή. Για παράδειγμα, σχετικά πρόσφατα στο Φεστιβάλ Καννών, που είχε ως θέμα το «la femme», επειδή μια γυναίκα δεν φορούσε τακούνια, ο φύλακας ασφαλείας αρνήθηκε να την αφήσει να μπει στην εκδήλωση. Μετά το περιστατικό, το φεστιβάλ ένιωσε δημόσια ντροπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κατηγορίες ότι το Χόλιγουντ έκανε για άλλη μια φορά διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Τα ψηλοτάκουνα άλλαξαν από σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας σε αντιπροσώπευση όλης της θηλυκότητας και φαίνεται αμφίβολο ότι θα απελευθερωθούν ποτέ από αυτή τη σχέση.

Γυναικείο σήμα δύναμης

https://unsplash.com/photos/jMlig2nx1-Y

Αν και είναι πλέον αυτονόητο το γεγονός ότι το να φοράς τακούνια δεν πρέπει ούτε να παρέχει ούτε να αφαιρεί την πρόσβαση μιας γυναίκας σε οτιδήποτε στην επαγγελματική ή κοινωνική της ζωή, είναι επίσης εμφανές το ότι να φοράς τακούνια μας κάνει να νιώθουμε και να δείχνουμε διαφορετικοί. Οι περισσότερες γυναίκες στελέχη υψηλού επιπέδου συνηθίζουν να φορούν τακούνια στη δουλειά και όταν κάνουν παρουσιάσεις σε επενδυτές. Αρκετοί λένε ότι οι γυναίκες που φορούν τακούνια στέκονται πιο ψηλές και φαίνονται πιο σημαντικές και ισχυρές από τους άντρες συναδέλφους και συνομηλίκους τους. Τα τακούνια αλλάζουν επίσης τη στάση της γυναίκας, επιτρέποντάς της να φαίνεται πιο σίγουρη και επαγγελματική. Σύμφωνα με την επιστήμη, μια από τις πρώτες εντυπώσεις που έχουμε για ένα άλλο άτομο βασίζεται στα παπούτσια του και το ψηλοτάκουνο παπούτσι σίγουρα αποτελεί σύμβολο φινέτσας και δύναμης μεταξύ των γυναικών.


« 8 Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο εκτός από την παρασκευή γουακαμόλε ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ »