ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ

MrOferto
Απλές γλυκοπατάτες που μαγειρεύονται μόνο με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με κάθε κύριο πιάτο. Οι ψητές γλυκοπατάτες αποτελούν βασικό προϊόν στο νοικοκυριό μας. Ενώ κόβουμε τα λαχανικά για την εβδομάδα, έχοντας παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα με κινόα να μαγειρεύεται, αυγά να βράζουν και αυτά τα μικροσκοπικά κοσμήματα να ψήνονται κάνουμε τα γεύματα για όλη την εβδομάδα παιχνιδάκι και με την προσθήκη της γλυκοπατάτας στο μενού αλλάζει εντελώς το παιχνίδι όσον αφορά την υγιεινή διατροφή.
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ

Όταν οι γλυκοπατάτες ψήνονται με αυτόν τον τρόπο, γίνονται τραγανές εξωτερικά και πολύ μαλακές εσωτερικά. Αν αποφασίσετε να τις ξεφλουδίσετε (όπως σας προτείνω) απλά λιώνουν στο στόμα σας.

Γιατί να καταναλώνετε γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα λαχανικό παραγωγής ενέργειας! Είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Περιλαμβάνουν επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού μας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με μελέτες, οι γλυκοπατάτες έχουν πολύ καλή επίδραση στο στομάχι, τον εγκέφαλο, τα μάτια και την υγεία του ανοσοποιητικού. ‘Αλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα αντιοξειδωτικά στις γλυκοπατάτες μπορεί να προσφέρουν προστασία από διάφορους τύπους καρκίνου. Συμπέρασμα? Είναι ΤΟΣΟ νόστιμες και ΤΟΣΟ υγιεινές! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να τις αποκλείσετε από τη διατροφή σας.

Πώς να φάτε ψητές γλυκοπατάτες

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να καταναλώσετε ψητές γλυκοπατάτες. Ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε γεύμα ακόμη και στο πρωινό! Ακολουθούν μερικές ιδέες για να εντάξετε τις ψητές γλυκοπατάτες στη ρουτίνα σας:


Πώς να τις ψήσετε

https://pixabay.com/photos/sweet-potato-potato-nutrition-food-4378027/

Είστε έτοιμοι για αυτή την απίστευτα εύκολη συνταγή;

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν όλα μαζί, προσπαθήστε να τις κόψετε περίπου στο ίδιο μέγεθος. Αφού τις κόψετε σε κύβους τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ταψί. Αν θέλετε να κάνετε τον καθαρισμό πιο εύκολο, μπορείτε να στρώσετε στο ταψί μια λαδόκολλα. Ψήστε για 30 με 45 λεπτά στους 200 °C. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο, τις δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλάτι.

Παραλλαγές ψητής γλυκοπατάτας

https://unsplash.com/photos/igQWGqc8zHs

Ο παραδοσιακός συνδυασμός λαδιού και θαλασσινού αλατιού νικά πάντα, αλλά περιστασιακά μου αρέσει να ανακατεύω και να προσθέτω μερικές νέες γεύσεις! Ακολουθούν μερικές ιδέες:






Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεσταίνετε τις ψητές γλυκοπατάτες

Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν εντελώς πριν τις βάλετε σε αεροστεγές δοχείο για να τις κρατήσετε. Οι γλυκοπατάτες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τις γλυκοπατάτες τους κρύες, αλλά μπορείτε να τις ξαναζεσταίνετε γρήγορα σε φούρνο τοστιέρας ή κανονικό συμβατικό φούρνο για να διατηρήσετε την τραγανότητα.


« ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΠΕΛΩΝ Γυαλιά ηλίου: Γιατί είναι σημαντικά »