Τα 6 Μπαχαρικά που θ' Απογειώσουν τη Μαγειρική σου

MrOferto
Όλοι γνωρίζουμε πως το μυστικό για να γίνει το φαγητό σου νόστιμο είναι τα μπαχαρικά. Με το σωστό συνδυασμό γεύσεων κι αρωμάτων, μπορείς ν’ αναδείξεις ακόμα και το πιο απλό πιάτο. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με τα πιο απαραίτητα μπαχαρικά, πέρα από το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Σ’ αυτό το άρθρο, σου εξηγούμε ποια είναι τα μπαχαρικά που θα δώσουν νέα γεύση στο καθημερινό σου μενού.
Τα 6 Μπαχαρικά που θ' Απογειώσουν τη Μαγειρική σου

Βότανα και Μπαχαρικά – Ποια Είναι η Διαφορά τους

Μαζί με τα μπαχαρικά, τα βότανα είναι συστατικά που μπορούν να φέρουν το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα. Η βασική τους διαφορά είναι ότι προέρχονται από διαφορετικά μέρη του φυτού. Έτσι, τα φυλλώματα είναι συνήθως βότανα, όπως είναι ο μαϊντανός, ο δυόσμος και το θυμάρι. Από την άλλη πλευρά, τα μπαχαρικά προέρχονται από τις ρίζες, τους καρπούς, τους φλοιούς ή τα άνθη του φυτού. Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις φυτών που μας δίνουν τόσο βότανα όσο και μπαχαρικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο κόλιανδρος.

Τα Απαραίτητα Μπαχαρικά για Κάθε Κουζίνα


Καπνιστή Πάπρικα

Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί ν’ αναδείξει εύκολα τα πιάτα που ετοιμάζεις. Αρχικά, μπορείς να πειραματιστείς με τη γλυκιά πάπρικα που έχει ήπιο γεύση. Ωστόσο, έχεις και την επιλογή της καυτερής και της καπνιστής πάπρικας. Ειδικά η καπνιστή πάπρικα δίνει ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό και ταιριάζει υπέροχα με τα κρέατα και τις κόκκινες σάλτσες.

Κανέλλα

Η κανέλα είναι ένα απ’ τα πιο συνηθισμένα μπαχαρικά σε μια κουζίνα και δικαιολογημένα. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μπει τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα, κι έτσι σου δίνει αμέτρητες επιλογές. Ενδεικτικά, ταιριάζει υπέροχα σε κέικ, μηλόπιτες, αλλά και σε κόκκινες σάλτσες, μαρινάδες και άλλες πολίτικες συνταγές. Έχεις την επιλογή να πάρεις την κανέλα είτε σε ξυλαράκι είτε σε σκόνη.

Πιπέρι Καγιέν

Εάν είσαι λάτρης του καυτερού φαγητού, τότε το πιπέρι καγιέν είναι απαραίτητο για την κουζίνα σου. Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική αλλά και στη μεξικάνικη κουζίνα. Επιπλέον, μπορείς να το προσθέσεις στις κόκκινες σάλτσες σου για να δώσεις μια ξεχωριστή επίγευση. Ακόμα, το πιπέρι καγιέν αποτελεί ένα υλικό-έκπληξη για το ρόφημα ζεστής σοκολάτας.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις μια διαφορετική γεύση στα φαγητά με λευκή σάλτσα. Για παράδειγμα, αυτό το μπαχαρικό είναι ένα βασικό υλικό για τη μπεσαμέλ για το παστίτσιο, αλλά και για τον πουρέ πατάτες. Επιπλέον, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ετοιμάσεις κρεμώδες σπανάκι και διάφορες τάρτες. Σου προτείνουμε να το προμηθευτείς ολόκληρο ώστε να διατηρεί το άρωμά του.

Τζίντζερ

Αυτό το μπαχαρικό ξεχωρίζει για την απίστευτη γεύση του μιας και δίνει μια ιδιαίτερη νότα σε κάθε πιάτο. Μπορείς να το προμηθευτείς είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο. Σε κάθε περίπτωση, ταιριάζει υπέροχα σε κρέατα, σάλτσες, λαχανικά και σε διάφορες γλυκιές δημιουργίες.

Κουρκουμάς

Ακόμα ένα μπαχαρικό που μπορεί ν’ αναδείξει τα φαγητά σου είναι ο κουρκουμάς. Αυτό το μπαχαρικό ξεχωρίζει για το έντονο και χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, το οποίο χρωματίζει και το φαγητό. Γευστικά ταιριάζει πολύ με το αρνί, το χοιρινό, το ρύζι και τα λαχανικά.

Όλα αυτά τα μπαχαρικά θα προσθέσουν γευστικό ενδιαφέρον σε κάθε πιάτο σου. Δοκίμασέ τα για να βρεις τους συνδυασμούς που θ’ απογειώσουν τη μαγειρική σου.


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ »