Η φθινοπωρινή φροντίδα του κήπου θα σας διευκολύνει την άνοιξη

MrOferto
Παρόλο που απομένουν ακόμη πολλές ζεστές ημέρες για να απολαύσετε τις θερμότερες θερμοκρασίες, την ηλιοφάνεια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, το φθινόπωρο θα έρθει σύντομα. Μαζί του, πολλοί άνθρωποι έχουν συνδέσει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, τη βροχή, την ομίχλη και τον καθαρισμό των κήπων. Αν προγραμματίσετε από τώρα τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν στον κήπο, θα δείτε ότι θα έχετε πολύ λιγότερα να κάνετε την άνοιξη.
Η φθινοπωρινή φροντίδα του κήπου θα σας διευκολύνει την άνοιξη

Το φθινόπωρο δεν χρειάζεται να είναι θλιβερό

Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει το φθινόπωρο επειδή δεν ανθίζουν τόσα πολλά λουλούδια στον κήπο, δεν μπορούν να περνούν ηλιόλουστες μέρες έξω και κάνει κρύο. Ωστόσο, αν προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες, πάρουν φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο για τον κήπο τους και αγοράσουν πιο ζεστά ρούχα, μπορούν να περάσουν μερικές μέρες ακόμα έξω και να χαλαρώσουν στον κήπο. Ενώ χαλαρώνουν, μπορούν επίσης να φροντίσουν τον κήπο ώστε να μπορέσει να επιβιώσει το χειμώνα, να ξεχειμωνιάσουν τα λουλούδια και να κάνουν μερικά άλλα πράγματα που θα τους κρατήσουν λιγότερο απασχολημένους την άνοιξη.

Κοπή του γρασιδιού πριν από τον παγετό

Το γκαζόν είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του κήπου για μερικούς ανθρώπους και το φροντίζουν ώστε να είναι ευπαρουσίαστο. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι βλέπουν το γκαζόν ως απαραίτητο μέρος του κήπου και δεν τους αρέσει να το κουρεύουν. Είτε ανήκετε στην πρώτη είτε στη δεύτερη ομάδα, θα πρέπει να γνωρίζετε πότε πρέπει να κουρέψετε το γκαζόν σας για τελευταία φορά. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα εξακολουθείτε να μπορείτε να κουρεύετε το γκαζόν σας όπως έχετε συνηθίσει.

Μόλις όμως οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας πέσουν κάτω από τους 7°C, θα πρέπει να σταματήσετε το κούρεμα. Είναι πιθανό να έρθουν σύντομα ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο γκαζόν σας. Όταν το κουρέψετε για τελευταία φορά, μπορείτε να ρίξετε μέσα το κομπόστ που έχετε ρίξει προηγουμένως από το κόσκινο. Αυτό θα του δώσει λίγη περισσότερη δύναμη για να περάσει το χειμώνα χωρίς ζημιές.

Πάντα να τσουγκρίζετε τα πεσμένα φύλλα

Κάθε κηπουρός γνωρίζει ότι αν τα φύλλα παραμείνουν στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα στο γκαζόν, η οποία είναι δύσκολο να ξεφορτωθεί κανείς. Αν θέλετε να αποφύγετε αυτή την εμπειρία, τσουγκρίζετε τακτικά τα πεσμένα φύλλα. Στις μέρες μας, υπάρχουν βοηθοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να μαζέψετε τα φύλλα, ώστε να μην χρειάζεται να ακουμπήσετε τη τσουγκράνα. Πρόκειται για ηλεκτρικές ηλεκτρικές σκούπες και φυσητήρες φύλλων. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορούν να χειριστούν αυτά τα εργαλεία.

popadané listí

Τα ζιζάνια πρέπει να φύγουν

Πιθανώς κανείς δεν θέλει ζιζάνια στο παρτέρι. Το ίδιο ισχύει και για τα ζιζάνια στο γκαζόν και τα γαϊδουράγκαθα, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα σε ολόκληρο τον κήπο. Αν δεν θέλετε να οργώσετε ολόκληρο τον κήπο την άνοιξη ή να ξοδέψετε ώρες για να απομακρύνετε τα ζιζάνια, απομακρύνετε τα όλα το φθινόπωρο. Τότε δεν θα χρειαστεί να απομακρύνετε κανένα ζιζάνιο την άνοιξη και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν νέα ζιζάνια σε πολύ μικρότερο αριθμό αργότερα.

Φυτέψτε εγκαίρως οπωροφόρα δέντρα, βολβούς και θάμνους

Αν δεν καταφέρατε να φυτέψετε φυτά την άνοιξη, το φθινόπωρο είναι η δεύτερη ευκαιρία σας. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οι βροχές είναι συχνές, έχει υγρασία και το έδαφος δεν είναι ξηρό. Αυτές οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ριζώσουν τα νέα φυτά. Όταν φυτεύετε, θυμηθείτε να κάνετε πάντα τις τρύπες λίγο μεγαλύτερες. Βάλτε στον πυθμένα κομπόστ, διαλυτό λίπασμα ή χώμα καλής ποιότητας και, στη συνέχεια, ποτίστε το φυτό επαρκώς. Μετά τη φύτευση, ποτίστε το φυτό κάθε μέρα όταν δεν βρέχει. Θα έχει χρόνο να ριζώσει πριν από το χειμώνα και δεν θα πρέπει να παγώσει.

Περικόψτε τα φυτά εγκαίρως

Ορισμένα φυτά χρειάζονται κλάδεμα στις αρχές του φθινοπώρου για να ευδοκιμήσουν ή να επιβιώσουν το χειμώνα. Ένα παράδειγμα είναι οι τριανταφυλλιές, οι οποίες χρειάζονται κλάδεμα για να ξεχειμωνιάσουν καλά. Ορισμένα φυτά κλαδεύονται επίσης για να τα διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ώστε να προλάβουν να ξαναφυτρώσουν πριν από το χειμώνα για να μην παγώσουν. Μάθετε λοιπόν ποια φυτά στον κήπο σας χρειάζονται φθινοπωρινό κλάδεμα και στη συνέχεια πιάστε δουλειά.

Τακτικό πότισμα ακόμη και το φθινόπωρο

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να ποτίζετε τον κήπο σας το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Αν δεν το έχετε κάνει στο παρελθόν, ίσως μπορέσετε να βοηθήσετε σημαντικά τα φυτά σας από εδώ και στο εξής. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, τα φυτά εξακολουθούν να εξατμίζουν νερό. Ωστόσο, επειδή το έδαφος είναι παγωμένο τις περισσότερες ημέρες του χειμώνα, τα φυτά δεν έχουν τρόπο να προσλαμβάνουν νερό. Επικεντρωθείτε στο πότισμα τις ημέρες που δεν βρέχει/χιονίζει και οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 4 °C. Τότε μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά που είναι αειθαλή το απόγευμα. Οι ξηροί χειμώνες μπορεί να βλάψουν τα φυτά, οπότε μπορείτε να τα σώσετε με αυτή τη θεραπεία.

« Ανδρική μόδα και στυλ: Πώς να είστε κομψοί και σίγουροι Η Τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης: Πώς να ανακαλύψετε και να αναπτύξετε τον κρυφό σας δυναμικό »